Incasso

Eén van de risico’s die u loopt als ondernemer is niet betalende klanten. U kunt zelf uw vorderingen innen: dat kost u tijd en moeite. Maar is de goedkoopste manier ook altijd de beste? Zonder de juiste juridische kennis loopt u het risico dat u de vordering alsnog uit handen moet geven. Wij helpen dan ook graag uw geld terug te verdienen.

Waarom Wools Bloemen van Schaijk Advocaten in plaats van een incassobureau?

  • Als advocaten hebben wij veel meer juridische kennis dan een incassobureau. Met deze kennis signaleren wij snel of er haken en ogen aan een vordering zitten. En lossen eventuele problemen dus snel en grondig op.
  • Beslaglegging of een faillissement aanvragen zijn effectieve drukmiddelen om een betaling af te dwingen. Voor deze procedures kunt u echter niet bij incassobureaus terecht en heeft u dus een advocaat nodig.
  • Bij vorderingen boven €25.000,- kunt u alleen met behulp van een advocaat procederen.
  • Een brief van een advocaat maakt vaak ook meer indruk en heeft meer resultaat dan die van een incassokantoor.

“Incasso: uw zorg wordt onze zorg”

 

STAPPENPLAN INCASSO:

Stap 1:
Stuur de onbetaalde facturen, de overeenkomst, de offerte, uw algemene voorwaarden, uw aanmaningen en herinneringen en overige correspondentie met uw debiteur, als pdf-bestand naar wools@wbvs-advocaten.nl. Vermeld ook uw adres, handelsnaam, contactpersoon en telefoonnummer.

Stap 2:
Wij nemen eerst contact met u op en vervolgens ontvangt u van ons een opdrachtovereenkomst met een inschatting van de kosten.

Stap 3:
Na uw akkoord op deze opdrachtovereenkomst, starten wij het incassotraject op. Uw debiteur ontvangt direct een eerste sommatie, waarbij de kosten en rente zoveel mogelijk in rekening worden gebracht.

U en uw advocaat hebben geregeld overleg over de voortgang van de zaak en de te nemen rechtsmaatregelen. Hij bespreekt met u de mogelijkheden van beslaglegging, het aanvragen van een faillissement of het opstarten van een kort geding.

Voordelig incassotarief
Wij bewandelen het buitengerechtelijke incassotraject tegen een speciaal overeengekomen incassotarief. Zo weet u vooraf wat de kosten zijn én bent u verzekerd van een snelle en doeltreffende aanpak.