Echtscheiding

Bij een echtscheiding komt er veel op u af. Op verschillende gebieden moet van alles geregeld worden, zoals alimentatie, zorgverdeling en afwikkeling van huwelijksvoorwaarden. Het is belangrijk dat u hierbij professionele begeleiding heeft zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Wij hebben veel ervaring met scheidingen en weten dat een echtscheiding een enorme impact heeft op het leven van mensen.

Een echtscheidingsprocedure vangt aan op het moment dat door een advocaat een echtscheidingsverzoek is ingediend bij de rechtbank. Dit kan een eenzijdig verzoek tot echtscheiding, op verzoek van één partij, of een gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding, een verzoek van beide partijen samen, zijn. In beide gevallen kunt u bij ons terecht. Wij  kunnen zowel als advocaat voor één partij alsook als advocaat of mediator voor partijen gezamenlijk optreden. Als wij als advocaat of mediator voor beide partijen optreden proberen wij in onderling overleg tot goede afspraken te komen, welke afspraken vervolgens worden opgenomen in een echtscheidingsconvenant.

Naast het hoofdverzoek (de echtscheiding) kunnen ook nevenvoorzieningen worden verzocht, zoals onder andere partner- en kinderalimentatie, verdeling van de gemeenschap van goederen / verrekening bij huwelijkse voorwaarden, het voortgezet gebruik van de woning. Uiteraard hebben we oog voor de belangen van uw kinderen.